به گزارش قدس آنلاین، دومین سالگرد ارتحال آیتالله محمدتقی مصباح یزدی امشب بعد از اقامه نماز جماعت مغرب و عشا در شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر کریمه اهلبیت(س) برگزار شد.
در این مراسم آیتالله مدرسی یزدی عضو فقهای شورای نگهبان در مورد شخصیت و ویژگیهای آیتالله مصباح یزدی و خدمات ارزشمند این شخصیت حوزوی به ایراد سخن پرداخت.
آیتالله حسین نوری همدانی از مراجع تقلید شیعیان، آیتالله سید هاشم حسینی بوشهری رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، آیتالله مهدی شبزندهدار عضو فقهای شورای نگهبان و آیتالله سید محمد غروی عضو شورای عالی حوزههای علمیه از جمله شخصیتهای حوزوی حاضر در این مراسم بودند.
همچنین، حجتالاسلام والمسلمین احمد واعظی رئیس دفتر تبلیغات اسلامی و حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا آشتیانی نماینده سابق مردم قم در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم حاضر بودند.
خاطرنشان میشود، آیت الله مصباح یزدی از سال ۱۳۴۶ فعالیتهای علمی خود را با مدیریت مدرسه علمیه حقانی قم آغاز کرد و بعد از انقلاب نیز در مؤسسه در راه حق در راستای پاسخگویی به شبهات دینی فعالیت داشت. همچنین در سال ۱۳۷۴ مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) را با هدف تبیین و بهکارگیری معارف اسلامی در رشتههای مختلف علوم انسانی و تربیت پژوهشگر در معارف اسلامی و علوم انسانی پایهگذاری کرد.
آیت الله محمدتقی مصباح یزدی (۱۳۱۳-۱۳۹۹ش) فقیه، فیلسوف، مفسر قرآن و از اندیشمندان و اساتید حوزه علمیه قم بود که ریاست مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، عضویت در مجلس خبرگان رهبری، جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و شورای عالی انقلاب فرهنگی و ریاست شورای عالی مجمع جهانی اهلبیت از سوابق او است.
فعالیتهای آیت الله مصباح یزدی پیش از انقلاب، بیشتر در دو مقطع زمانی سالهای ۱۳۴۲ تا ۱۳۴۴ش و ۱۳۵۶تا ۱۳۵۷ش بود. وی از نویسندگان نشریات بعثت و انتقام بود که رویکرد سیاسی داشت و به انتقاد از حکومت پهلوی میپرداخت و همچنین در گروهی به نام جمعیت یازده نفره عضویت داشت که به نام اصلاح حوزه تلاش میکردند تا مرکزیتی برای مبارزه با حکومت پهلوی بهوجود بیاورند و علاوه بر آن آیت الله مصباح یزدی برخی از اعلامیهها و نامههای سیاسی سالهای قبل از انقلاب علیه حکومت پهلوی را امضا کرده است.
این پژوهشگر برجسته دینی، از سال ۱۳۴۶ فعالیتهای علمی خود را با مدیریت مدرسه علمیه حقانی قم آغاز کرد و بعد از انقلاب نیز در مؤسسه در راه حق در راستای پاسخگویی به شبهات دینی فعالیت داشت. همچنین در سال ۱۳۷۴ مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) را با هدف تبیین و بهکارگیری معارف اسلامی در رشتههای مختلف علوم انسانی و تربیت پژوهشگر در معارف اسلامی و علوم انسانی پایهگذاری کرد.
آیت الله مصباح یزدی مخالف قرائتهای مختلف از دین بود و به مرجعیتِ روحانیت در تفسیر دین اعتقاد داشت و او از مهمترین نظریهپردازان و مدافعان نظریه ولایت مطلقه فقیه در ایران بود.
این عالم دینی، آثار متعددی درباره علوم اسلامی از جمله تفسیر، فلسفه، اخلاق و معارف اسلامی دارد و دو کتاب «آموزش فلسفه» و «آموزش عقاید» ایشان متن درسی مراکز حوزوی و دانشگاهی است و به زبانهای مختلف ترجمه شده است. «معارف قرآن»، «اخلاق در قرآن»، «نظریه سیاسی اسلام» و «نظریه حقوقی اسلام» از جمله آثار آیت الله مصباح یزدی است.
آیت الله مصباح یزدی، در ۱۲ دی ۱۳۹۹ش، بعد از مدتی تحمل بیماری در تهران وفات کرد و در پی درگذشت وی تمامی حوزههای علمیه ایران شنبه ۱۳ دی ۱۳۹۹ش تعطیل اعلام شد. وی ۱۵ دی ۱۳۹۹ش در قم، تشییع و در آستان حضرت فاطمه معصومه(س) در جوار مدفن آیت الله بهجت دفن شد.
نظر شما